Під час чергової сесії Кіровоградської облради за наполяганням депутатів від Світловодська депутати прийняли рішення звернутися до Президента та Кабміну з тим, щоб керівництво держави втрутилося у ситуацію, що склалася в місті. Вони просять забезпечити жителів Світловодська теплом, а також врятувати тепломережу від остаточного руйнування.

Під час чергової апаратної наради голова ОДА Андрій Балонь повідомив, що в Світловодську продовжує діяти надзвичайний стан, який оголосили чотири тижні тому, і він буде скасований лише тоді, коли всі без винятку житлові будинки та соціально значущі об’єкти опалюватимуться.

Сьогодні у більшості шкіл та дитсадків опалення відновлено, але постійні пориви на лінії тепломережі не дають упевненості, що ситуація стабілізується. Температура повітря наразі не зимова, тож є можливість усувати аварійні ситуації. А як буде, коли розпочнуться морози? Тепломережа настільки зношена, що труби не витримують тиску. Через ремонтні роботи на багатьох вулицях розриті траншеї. У більшості будинків, де вже дали тепло, температура ледь сягає 18 градусів.

Щодня, а то і двічі на день у Світловодську проводять засідання штабу оперативного реагування на ситуацію, та позитивного результату немає. За словами секретаря Світловодської міськради Юрія Сап’янова, керівництво ТОВ «Світловодськпобут», яке сьогодні ще залишається приватним, самоусунулося від проведення будь-яких ремонтів тепломережі, від координації дій з міською владою та зі штабом, не надає інформацію про проведену роботу.

— Ми щодня надсилаємо повідомлення керівництву ТОВ «Світловодськпобут» про необхідність з’явитися на засідання штабу, але нас не лише не пускають на поріг підприємства, а й пошту від нас вже не приймають, — стверджує Юрій Сап’янов.

Проте до ОДА тепловики звітують регулярно. За їхньою інформацією всі котельні працюють на повну потужність.

Нагадаємо, що через зрив цьогорічного опалювального сезону у Світловодську та через незаконну перереєстрацію СП ТОВ «Світловодськпобут» відкрито кримінальне провадження, а міський голова відсторонений від виконання своїх посадових обов’язків.