Серед головних тем — звільнення утримуваних осіб, пошук зниклих безвісти та припинення вогню.

«Під час засідання ТКГ українська сторона чітко заявила: розв’язання проблем безпеки — припинення вогню, виведення збройних формувань і військової техніки, а також встановлення контролю за кордоном — є основним для виконання Мінських угод. Безпекова ситуація лишається складною — з боку НЗФ ОРДЛО тривають обстріли, зокрема снайперські, а на лінії зіткнення діють їхні диверсійно-розвідувальні групи. Домовлено продовжити роботу задля вирішення блоку безпекових питань, які є ключовими для України», — написала на своїй сторінці у Фейсбуці Дарка Оліфер, прес-секретарка керівника української делегації у ТКГ Леоніда Кучми.

За добу (на ранок 30.01) збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. За даними прес-центру штабу ООС, противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив чотири обстріли по наших позиціях поблизу населених пунктів Піски, Лебединське та двічі поруч із Мар’їнкою, застосувавши гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Чотири ворожі обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: неподалік Оріхового — з міномета калібру 120 мм противник випустив 2 міни; тричі поряд із Новотошківським — з міномета калібру 120 мм — 4 міни та з 82-міліметрового міномета — 14 мін; поблизу Новолуганського — з гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було», — зазначили в штабі.