Міський голова Андрій Садовий доручив переглянути вартість оренди міських приміщень для обласних установ, що перереєструвалися в районах області і там сплачують податки для фізичних осіб. Так Львів намагається компенсувати збитки від ненадходження податків до міської скарбнички.

Схоже, шахова партія між міською радою та обласною підходить до завершення. Львів знайшов економічні важелі, як компенсувати річні втрати від перереєстрації обласних установ, які, за інформацією департаменту економічного розвитку, можуть перевищувати 100 млн грн.

«Якщо Історичний музей перереєструвався до Червонограда, то за всі приміщення, які він нині орендує у нас, має платити за комерційними цінами. Ми повинні якось компенсувати ті втрати, які отримали. Те саме стосується й усіх інших приміщень, які є у власності громади і які орендують обласні установи. Закон треба поважати. На моє переконання, і це підтверджують юристи, всі ці перереєстрації суперечать чинному законодавству, і, думаю, що це буде доведено», — вважає Андрій Садовий.

До речі, Історичний музей розміщується у семи приміщеннях і сплачує місту символічну суму — одну гривню. Загалом останнім часом на папері переїхали до районів аж п’ять комунальних установ. За цими переселеннями стоїть голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, який вважає, що міська рада має фінансово підтримувати обласні установи, бо ними також користуються жителі Львова. Так, в обласних лікарнях лікуються від 20 до 40 відсотків жителів міста.

На перетягування каната між радами, яке розхитує підвалини держави, відреагувало Міністерство фінансів України, яке доручило Державній податковій службі вжити заходів, щоб підприємства та установи сплачували податки на доходи фізичних осіб за місцем їх фактичного розташування.

А тим часом кадриль з «переїздами» продовжується. Дрогобицька районна рада та Дрогобицька районна державна адміністрація перереєструвалися у селах району — за кілька кілометрів від Дрогобича.

Ще раніше віртуально переїхали у села Мостиська та Самбірська районні ради.

Хто зупинить ці ігри? Замість того  щоб сідати за стіл переговорів і домовлятися, керівники рад на Львівщині віртуальними переїздами показують не найкращий приклад іншим регіонам. Панове, де ж ваш патріотизм, ви про державу подумали? — такою найчастіше є реакція пересічних громадян на ігри чиновників.

Львів.