На знімку: під час святкової програми у дитячому обласному комунальному закладі «Карпатські мрії».

Такими повернулися 70 юних мешканців Донецької області з відпочинку на Івано-Франківщині. Переважна більшість із них уперше побувала на заході нашої держави.

Школярі з Донеччини безплатно оздоровлювалися 21 день у дитячому обласному комунальному закладі «Карпатські мрії», розташованому в селі Микуличин Яремчанської міськради. Про відпочинок першої зміни юних мешканців Волноваського, Бахмутського, Ясинуватського районів, міст Торецька та Авдіївки, що поблизу лінії розмежування, подбали голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль та інші небайдужі представники Прикарпаття.

А у лютому зустрічатимуть наступну таку групу, частина якої вирушить із Маріуполя, а частина — з Костянтинівки.

Під час подорожі гості мали можливість побачити ще й Львів. Там, завдяки гостинності Львівської ОДА та Громадської ради, вони поспілкувалися зі своїми однолітками, послухали різдвяний виступ дитячого ансамблю «Дударик», отримали подарунки й побували на цікавих екскурсіях.

Як поінформував голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, представники Донеччини вже готують програму, щоб улітку прийняти у себе дітей зі Львівщини та Івано-Франківщини. «Зміцнюємо фундамент держави — змалку вчимо знати, любити й поважати свою країну, кожне її місто й селище від сходу до заходу», — зазначив Павло Кириленко.

Фото з сайту Івано-Франківської ОДА.