Його підтримала Ірина Борзова (на знімку праворуч). Народна депутатка разом із дітьми вийшла на каток.

«Батьки дітей з інвалідністю часто зверталися до мене зі скаргами, що їхні діти не мають рівного доступу до спортивних об’єктів. На шкільні стадіони та в спортзали дітей не допускали без спеціального дозволу адміністрації. Минулого року народні депутати внесли зміни до законодавства, за якими громадським організаціям дозволили укладати угоди, щоб люди і діти з інвалідністю могли користуватися об’єктами спортивної інфраструктури.

Проте, на жаль, більшість басейнів, стадіонів, спортивних клубів, спортзалів, майданчиків, футбольних полів закриті для людей і дітей з інвалідністю. І це є великою проблемою.

Я переконана, що всі об’єкти спортивної інфраструктури, незалежно від форми власності, повинні бути доступні для всіх, з можливістю тренуватися людям з інвалідністю.

Як мама, знаю, наскільки важливо, щоб діти проводили активне дозвілля. Тому хочу звернути увагу на розвиток масового спорту і спортивних активностей серед дітей та молоді, незалежно від фізіологічних особливостей кожного. Проект «Сонячні ковзани» — яскрава демонстрація того, що всі діти рівні і кожен має перспективи для розвитку», — каже народна депутатка Ірина Борзова.

Проект спрямований на те, щоб долучити «особливих дітей» до занять спортом, та має складову психологічної реабілітації для діток із синдромом Дауна: вони стають впевненіші та соціалізуються.

Відтепер «Сонячні діти» віком від 3 до 16 років зможуть щотижня кататися на ковзанах у Льодовому клубі.

Організатори проекту: ГО «Вінниця Даун Синдром», ковзанка «Льодовий клуб».

Ідея проекту Оксани Паршенко, Марини Григорцевої, Анни Шацької, Юлії Чернілевської.

Інформацію і фото надано Громадською організацією «Всеукраїнське  об’єднання Розвиток. Розвиток».