Генерал-лейтенант Олександр Павлюк вручає іменний оберіг «Батьківське серце» Артему Богуславському.



Руслан Хом’як з матір’ю.

Сьогодні по всій країні понад шість тисяч дітей, батьки яких загинули за незалежність нашої держави

До Всеукраїнського проекту «Батьківське серце», започаткованого Спілкою ветеранів «Бойове братерство України», долучилися і в оперативному командуванні «Захід».

— Кожній дитині, батько якої загинув за нашу свободу та незалежність, урочисто вручають іменний срібний пам’ятний кулон-оберіг «Батьківське серце», — розповідає вдова військовослужбовця Любов Шевкович, — такі символи вже отримали діти загиблих героїв у Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській та Івано-Франківській областях. Нині сто одинадцять дітей Рівненщини також отримали такі іменні обереги.

Не залишаються поза увагою побратимів і юнаки із Острозького обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою. Тут також навчаються діти, які втратили своїх батьків-військовослужбовців.

Нещодавно командувач військ оперативного командування «Захід» генерал-лейтенант Олександр Павлюк особисто вручив іменні обереги «Батьківське серце» ліцеїстам Руслану Хом’яку та Артему Богуславському. Вони — сини військовослужбовців, котрі загинули під час проведення АТО. Сьогодні ці юнаки долають свої перші щаблі військової професії.

— Це не просто іменний кулон у вигляді серця, це уособлення пам’яті про тих, хто героїчно, до останнього подиху захищав Україну від російського агресора. Батьки цих хлопців назавжди залишаються оберегом у їхніх серцях.

Це добре, що юнаки свідомо вирішили навчатися тут, у військовому ліцеї, продовжуючи справу своїх батьків. Вважаю, що саме у такому навчальному закладі виховують майбутнє нашого війська, справжніх патріотів України, — зазначив командувач військ оперативного командування «Захід» генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Від себе особисто майбутнім офіцерам Руслану та Артему генерал-лейтенант Олександр Павлюк подарував цінні подарунки — авторучки «Паркер» — та побажав хлопцям військової удачі. Генерал-лейтенант глибоко переконаний, що всі діти, батьки яких загинули за нашу з вами свободу та наше цивілізоване європейське майбутнє, варті щоденної уваги і підтримки всього суспільства.

Як зізналися нам ліцеїсти Руслан Хом’як та Артем Богуславський, несподіваний візит генерала до ліцею із почесною місією став для них приємним сюрпризом.

Ярослав МЕЛЬНИЧУК, прес-центр ОК «Захід».