За даними прес-центру штабу ООС, противник вів вогонь по наших позиціях із забороненого Мінськими домовленостями міномета калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив чотири обстріли по наших позиціях: поруч з Лебединським — з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та іншої стрілецької зброї; неподалік населеного пункту Березове — зі стрілецької зброї; у районі Славного — з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберного кулемета; поблизу Новомихайлівки — з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

Два ворожі обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: неподалік Новолуганського — з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї; поруч з Новотошківським — з міномета калібру 82 мм противник випустив шість мін.

«Унаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було», — зазначили в штабі.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про посилення російсько-окупаційним командуванням передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК за рахунок особового складу військ спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ, що протягом лютого прибув з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

«Зазначені військовослужбовці залучаються до виконання завдань у складі снайперських пар, переодягнувшись у військову форму так званої «республіканської гвардії ДНР», — зазначили в силовому відомстві.