Владислав Тичина, Вікторія Батрин, Галина Браташ та Сергій Молчанов (представник Посольства України в Республіці Польща).

Акція ініційована українською діаспорою Польщі і покликана підтримати дітей та родини захисників України, які загинули чи були поранені під час виконання бойових завдань у районі проведення АТО/ООС у Донецькій та Луганській областях, вшановуючи у такий спосіб подвиг новітніх Героїв, які заплатили найвищу ціну за вільну і незалежну Україну.

Благодійна акція «Свята без тата» проводиться щорічно, головним її організатором є громадська організація «Ініціатива Героям Майдану», яка вже шостий рік поспіль об’єднує навколо себе чимало вмотивованих і милосердних українців та поляків. А цьогоріч до акції долучилися небайдужі жертводавці з Канади, Австралії, Індії та Лівану. Варто зазначити, що на території України акція проводиться за безпосередньої підтримки Збройних Сил України, духовенства, волонтерів та громадських об’єднань. Цього року всі вони взяли участь в урочистій зустрічі-підбитті підсумків за результатами проведення акції. На урочистому заході був присутній аташе з питань оборони та представники Посольства України в Республіці Польща, а також Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

Спільними зусиллями  у 2019 році вдалося зібрати 161 000 польських злотих, сформувати та доставити 3 403 індивідуальні дитячі подарунки сім’ям захисників України. За результатами акції колектив громадської організації «Ініціатива Героям Майдану» та його представниць Галину Андрушков та Вікторію Батрин відзначено почесними подяками заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Фото надано автором.