На сьогодні атлети України вибороли 80 ліцензій на участь в Іграх у 15 видах спорту, а саме: боротьба вільна — 3, боротьба греко-римська — 2, велоспорт (шосе) — 2, веслування на байдарках і каное — 9, веслувальний слалом — 1, гімнастика спортивна — 5, гімнастика художня — 7, кінний спорт — 3, легка атлетика — 21, плавання — 6, плавання синхронне — 8, стрибки у воду — 4, стрільба з лука — 3, стрільба кульова — 5, стрільба стендова — 1.

На засіданні Виконкому Міжнародного олімпійського комітету (МОК) було ухвалено рішення щодо включення до програми Ігор ХХХІІ Олімпіади 15 нових дисциплін: у плаванні додано дистанції 800 та 1500 метрів серед чоловіків та жінок, а також змішану естафету 4х100м. Аналогічні командні змагання увійшли до легкоатлетичної програми. Баскетбол поповнився змаганнями у форматі 3х3, велоспорт (трек) — «медісоном», фехтування — командними змаганнями у чоловіків (шабля) та жінок (рапіра). Змішані командні змагання з’являться у стрільбі з лука, дзюдо, тріатлоні та настільному тенісі.

Окрім того, до програми Ігор було включено 5 нових видів спорту: бейсбол/ софтбол, карате, серфінг, спортивне скелелазіння та скейтбординг.

Нагадаємо, Ігри ХХХІІ Олімпіади відбудуться з 24 липня по 9 серпня 2020 року у Токіо (Японія). На Іграх розігруватимуть 339 комплектів нагород з 33 видів спорту/дисциплін.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомила МОК, що немає жодних підстав для скасування або перенесення Олімпійських ігор 2020 року в Токіо через коронавірус.