Ректор університету Анатолій Цьось і заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк висловили взаємну зацікавленість у розширенні співпраці між вишем і міською громадою.

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулася зустріч професорсько-викладацького складу навчального закладу з депутатами Луцької міської ради. Захід пройшов у рамках Дня депутата.

— Ідея нашої зустрічі полягає в тому, щоб якомога тісніше наблизити діяльність університету до інтересів громади міста Луцька, зробити співпрацю університету і міської ради максимально ефективною, — зазначив нещодавно обраний на посаду ректора вишу Анатолій Цьось. — Одним із таких заходів, до участі в якому запросимо міську владу, стане засідання круглого столу на тему «Освітня традиція Волині та університет Лесі Українки: назва, стратегія діяльності», що відбудеться 26 лютого. На ньому порушимо питання бачення назви університету з врахуванням міжнародного досвіду створення та функціонування вищих навчальних закладів. Також чудовою платформою для налагодження співпраці може стати святкування 80-річчя заснування Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Анатолій Цьось висловив сподівання, що зустріч у рамках Дня депутата значною мірою буде спрямована на те, щоб завдяки спільним зусиллям максимально збільшити частку доходів від господарської і наукової діяльності університету. Під час зустрічі депутати пропонували можливі напрями співпраці закладу з містом, цікавилися деталями його функціонування та потребами.

— Ми отримали багато інформації для роздумів, зокрема й щодо ребрендингу університету (виш планує повернути собі колишню назву — Волинський). Надзвичайно позитивно, що такі речі виносяться у публічну площину, адже ця інформація стає доступною для лучан. Цікавими також є довідки про діяльність закладу, які потребують подальшого опрацювання. Дякуємо за чудову презентацію та ідеї. Для мене, як для лучанки, надзвичайно важливою та приємною є така відкритість закладу освіти, коли ви пропонуєте та запрошуєте нас ознайомитися з його діяльністю. Гадаю, кожен із депутатів сьогодні почерпнув ту інформацію, яка його цікавила, не просто із газет чи телебачення, а безпосередньо від керівництва університету, — зазначила заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Результатом зустрічі стане меморандум про співпрацю між Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки та Луцькою міською радою, який планується підписати найближчим часом.

Волинська область.

Фото з сайту Луцької міської ради.