Під час відкриття виставки «Сильні духом. Мами» — міський голова Козятина Олександр Пузир, учасниця проекту Інна Наумова та його координатор Наталія Дубчак.

Вона присвячена матерям, які не дочекалися своїх синів з війни на Донбасі.

В експозиції представлено 12 фотопортретів жінок, одягнутих у національне вбрання. У кожної із них красиве обличчя, тільки смуток в очах. У проекті взяли участь жінки з різних регіонів держави. П’ять із них приїхали на відкриття виставки до міста залізничників.

Ініціатором демонстрації проекту стала одна з його учасниць — Інна Наумова з Козятина. Її серце не перестає пекти біль за втратою сина. Вадим служив снайпером батальйону оперативного призначення у Національній гвардії України, мав позивний «Дозор». Загинув 1 вересня 2014-го під час виконання бойового завдання на Донеччині. Ідентифікувати тіло вдалося тільки в грудні того ж року завдяки експертизі ДНК. Вадима Наумова нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. Рішенням сесії міськради йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятин» (посмертно).

— Ця виставка на спомин про наших дітей, — каже Інна Наумова. — Нам, матерям, об’єднавшись, легше долати горе. Тільки тому я погодилася взяти участь у проекті.

З повагою і шаною говорив про матерів на відкритті виставки міський голова Козятина Олександр Пузир.

— Ваші сини віддали життя за всіх нас, за український народ, тому вас із певністю можна назвати матерями нашого народу, — зазначив він.

Фото з сайту Вінницької ОДА.