Командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк спостерігає за діями підрозділів.

Протягом кількох днів на Дніпропетровщині тривали тактичні навчання з бойовою стрільбою посилених танками та артилерією парашутно-десантних підрозділів 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Спільно з десантниками свою бойову майстерність також підвищували штурмова авіація Повітряних сил та армійська авіація Сухопутних військ ЗС України.

Цього разу навчання були досить складними, адже основні етапи практичних дій відбувалися вночі, причому з бойовою стрільбою. А це вимагає високої злагодженості, чіткого управління підрозділами, високої підготовки механіків-водіїв, дотримання світломаскування та багато іншого.

Проведення тактичних навчань контролював командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Розпочався практичний етап пізно вночі з дій підрозділів ДШВ у тилу умовного противника, виявлення та знищення його вогневих засобів, підрозділів охорони та важливих об’єктів.

Зайнявши відповідні рубежі, підрозділи обладнали бойові позиції в інженерному відношенні та замаскували техніку. Після цього було відпрацьовано завдання в оборонному бою.

За викликом командира парашутно-десантного підрозділу по переважаючих силах противника працювали штурмова авіація та транспортно-бойові вертольоти. Дніпровські десантники успішно виконали всі завдання і вкотре довели своє гасло «Завжди перші».

Підбиваючи підсумки, командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк звернув увагу на те, що відпрацювання тактичних дій вночі з бойовою стрільбою — досить складне завдання, яке вимагає від командирів усіх рівнів та екіпажів бойових машин високої підготовки та професіоналізму.

Спілкуючись із військовослужбовцями, командувач ДШВ подякував воїнам за високий бойовий дух та прагнення удосконалювати свою бойову майстерність.

Також, перебуваючи у 25-й окремій повітрянодесантній бригаді, генерал-лейтенант Євген Мойсюк ознайомився зі станом справ, заслухав посадових осіб, поспілкувався з військовослужбовцями та оглянув об’єкти інфраструктури.

Служба зв’язків з громадськістю командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

Фото Валентина ШЕВЧЕНКА.