Командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко вручає кортики.

Захід очолив командувач Військово-Морських сил Збройних Сил України адмірал Ігор Воронченко. В урочистій церемонії взяли участь аташе з питань оборони при Посольстві Італії в Україні Массімо Проєтті, представники Командування ВМС ЗС України, керівний склад Інституту ВМС НУ «ОМА», командири кораблів, військових частин, представники органів влади, громадських організацій, духовенства, волонтери, мешканці міста, близькі та рідні випускників.

Майже півсотні курсантів 6-го курсу отримали перші офіцерські погони, кортики та дипломи за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр». Лейтенанти — представники усіх куточків України, серед яких дев’ятнадцять мають досвід служби за контрактом у військових підрозділах ЗС України, п’ятеро до вступу в інститут у 2014 році виконували бойові завдання в зоні проведення АТО, а двоє з них — Сергій Савченко та Василь Мороз — мають бойові державні нагороди «За мужність» ІІІ ступеня. Разом з випускниками отримали дипломи магістрів колишні військовополонені малих артилерійських катерів «Бердянськ» та «Нікополь» — лейтенанти Богдан Головаш і Владислав Костишин, які після повернення з полону завершили повний курс навчання, склали державні іспити та захистили магістерські роботи.

Командувач національного флоту адмірал Ігор Воронченко особисто привітав юнаків з отриманням первинного офіцерського звання та подякував батькам, керівництву і науково-педагогічному персоналу Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» за почесну справу  формування справжньої еліти та професійного офіцерського складу Військово-Морських сил України.

Особливістю урочистих заходів було започаткування нової традиції у Військово-Морських силах ЗС України — молодим офіцерам лейтенантські погони надягали їхні батьки. Крім того, це перший випуск курсантів, які 5 років тому, коли Україна вже протистояла російським окупантам, зробили свій мужній та свідомий вибір — захищати свою Батьківщину.

Прес-центр Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.