Це є своєрідною психологічною позначкою – зафіксовано 107 померлих. Це дані стратегічної комунікаційної групи по боротьбі з коронавірусом наводить румунське видання Digi 24.

Кількість заражених коронавірусом у країні наближається до 3000. Найтривожніше, що серед них 357 медичних працівників. За гострої нестачі лікарів і медсестер нині змушені проходити курс лікування 99 лікарів, 127 медсестер, 35 санітарів, 11 гігієністів і 85 осіб з обслуговуючого персоналу. Найтривожніша ситуація склалася в  Сучаві, де коронавірус вивів із строю 200 медиків. Вважається, що саме це місто є основним вогнищем COVID-19 у Румунії. Тут зафіксовано 25 відсотків із загальної кількості всіх заражених і 30 відсотків від померлих у країні. Через грубі прорахунки керівництво найбільшого лікувального закладу Сучави ще 26 березня було відсторонено від роботи й строго покаране. Але вірус уже почав стрімко поширюватися не тільки містом, а й усім регіоном, який безпосередньо межує із Україною.

Нагадаємо, що в Румунії з 16 березня оголошено надзвичайний стан. Усім громадянам віком понад 65 років суворо заборонено залишати свої будинки без гострої потреби. Але ця заборона повсюдно порушується через неможливість установити контроль над людьми цієї вікової групи.

Фото: digi24.ro