Російські окупаційні війська продовжували використовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм. Завдяки ефективному використанню чергових вогневих засобів українським захисникам вдалося вчасно і результативно відреагувати на всі ворожі провокації. Про це повідомляє прес-служба МОУ.

7 квітня, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, поблизу Красногорівки окупанти за допомогою БПЛА скинули гранату ВОГ-17 на цивільний автомобіль, у якому були журналісти одного з вітчизняних телеканалів.

На щастя, ніхто не постраждав.

Того самого дня внаслідок ворожого обстрілу з гранатомета по населеному пункту Мар’їнка місцева мешканка отримала осколкове поранення ноги. Жінку оперативно доставлено до міської лікарні Курахового, їй надано кваліфіковану медичну допомогу.

Вчора, від початку поточної доби станом на 12:00, збройні формування РФ тричі порушили режим припинення вогню. Так, на донецькому напрямку з боку окупованого Набережного ворог випустив 20 мін 82-го калібру по позиціях українських оборонців у районі Павлополя. А також із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів обстріляли наших захисників поблизу Мар’їнки. На луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм протягом години збройні формування РФ випустили 17 мін по українських позиціях неподалік Новоолександрівки.

За інформацією МОУ, втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає. Також повідомляється, що випадків зараження коронавірусною інфекцією серед особового складу ОС не зафіксовано. А ось у ЗСУ, за даними Командування медичних сил, станом на ранок 8 квітня зареєстровано п’ять випадків захворювання на COVID-19, із них — один летальний.