У Донецькій області глава держави відвідав зону проведення Операції об'єднаних сил і ознайомився з роботою 66-го Військово-мобільного госпіталю. Заклад функціонує з 2015 року. Його розгорнули на базі колишньої залізничної лікарні. Госпіталь розрахований на прийняття 100 пацієнтів одночасно. Нині тут функціонує інфекційне відділення на 50 місць. У ньому є все для ізоляції та кваліфікованої допомоги у разі виявлення пацієнтів із COVID-19. "Через епідемію коронавірусу нашим військовим треба думати про власну безпеку вдвічі більше. Радий, що поки що тут немає таких хворих. Хай би це лихо оминуло солдат, але ми повинні бути готовими", – передає слова Президента його прес-служба.

Володимир Зеленський відвідав мобільну ПЛР-лабораторію на базі мобільного шпиталю. Серед військовослужбовців у зоні ООС уже провели понад 500 ПЛР-тестів на наявність COVID-19, і всі показали негативний результат.

Президент також ознайомився з роботою пересувного хірургічного кабінету, в якому надають кваліфіковану допомогу у перші 40-50 хвилин після поранення, оглянув пересувний рентген-комплекс та мобільний стоматологічний кабінет. Він також вручив цінні подарунки за заслуги та зразкове виконання поставлених завдань. "Від держави й народу ми вдячні за вашу роботу. Вдячні, що повертаєте до життя наших військових героїв, які захищають нашу батьківщину, територію, а головне – наших людей. Знаю, що лікуєте і цивільних. Велике дякую вам за все, що робите", – сказав В. Зеленський. Під час візиту до госпіталю він передав засоби захисту. "Ми відправляємо такі засоби захисту в кожну область, у лікарні, куди потрапляють люди з коронавірусом. Наш пріоритет – забезпечити військових усім необхідним", – наголосив очільник країни.

Під час свого візиту в зону проведення Операції об'єднаних сил Володимир Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ. Зокрема побував на ділянці розведення сил і засобів сторін № 3 "Петрівське". Глава держави ознайомився з оперативною обстановкою. Тут йому доповіли, що протягом останнього часу ситуація контрольована та спокійна. "Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир", – зазначив Володимир Зеленський. Також Президенту розповіли про особливості спостереження за пересуванням підрозділів бойовиків. Глава держави відвідав одну з частин. Тут також вручив цінні подарунки як подяку за службу. Володимир Зеленський попросив військових берегти своє життя та здоров'я.

У Запорізькій області глава держави ознайомився з оперативною обстановкою в Азовському морі. Президент оглянув територію Бердянського морського торговельного порту. Тут заплановане створення об'єктів інфраструктури військово-морської бази "Схід" ВМС Збройних Сил України, яка нині дислокується в Миколаєві. "Дуже важливо мати свої кораблі в цьому місці. Адже так ми захистимо наші порти, нашу торгівлю. Це пряма допомога економіці", – зазначив Володимир Зеленський.

Президенту доповіли, що розбудова триватиме протягом двох років. Цьогоріч, зокрема, розроблять документацію щодо передачі об'єктів інфраструктури порту в управління Міністерства оборони від Міністерства інфраструктури. Демонтують також окремі об'єкти на цих територіях, проведуть експертну оцінку та розроблять проектну документацію гідротехнічної споруди, де дислокуватиметься майбутній склад дивізіонів. Наступного року мають намір побудувати причали та відновити житлово-господарські та адміністративні об'єкти.

Фото з сайту president.gov.ua.