У рамках тактико-спеціального заняття​ було здійснено піший тридцятикілометровий марш із відпрацюванням навчальних ввідних.

Десантники в повному спорядженні, в засобах бронезахисту, зі зброєю, відпрацювали навички злагодженого пішого переміщення на великі відстані.

Навчальний маршрут включав у себе ділянки пересіченої та пагористої місцевості, подолання задимлених та умовно заражених ділянок місцевості.

Під час маршу десантники відпрацювали ввідні — дії у разі раптового нападу «противника», протизасадні дії.

При підготовці до маршу було ретельно розроблено маршрут пересування, окреслено перелік необхідного спорядження та речей, які повинні бути в кожного військовослужбовця, щоб було тільки необхідне для виконання поставленого завдання і не брати зайвої ваги.

Особлива увага була приділена навичкам спільних злагоджених дій у складі підрозділу, витривалості та готовності до навантажень.

Десантники навчалися правильного припасування всіх елементів спорядження — засобів бронезахисту, розвантажувальної системи, рюкзака — для перенесення боєкомплекту та речей для більш комфортного пересування протягом тривалого часу, індивідуальної зброї — для можливості негайного використання.

Під час пішого маршу активно використовувався БПЛА для ведення спостереження за обстановкою та ближньої розвідки.

Миколаївські десантники, залучені до тактико-спеціального заняття зі здійсненням пішого маршу, витримали необхідний темп руху, показали себе витривалими і навченими військовослужбовцями.

Фото автора.

Прес-служба 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.