У районі проведення Операції об’єднаних сил офіцери структур цивільно-військового співробітництва значну увагу приділяють цивільному середовищу та взаємодії з органами державної влади, особливо щодо розв’язання соціальних проблем у населених пунктах вздовж лінії бойового зіткнення. В умовах боротьби з поширенням COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, військові з обласним та районним керівництвом роблять усе від них залежне, щоб підтримати цивільне населення.

У рамках цієї співпраці група цивільно-військового співробітництва «Бердянське» спільно з заступником голови Донецької ОДА, керівником місцевої ВЦА, начальником та медичною групою ГУ ДСНС у Донецькій області здійснили робочий виїзд у прифронтовий населений пункт Водяне, що на Донеччині.

Жителі Водяного отримали фахову медичну допомогу, продуктові набори та електрогенератори, які є вкрай необхідними, враховуючи епідеміологічну ситуацію та стан місцевої інфраструктури, яку через активні обстріли російсько-окупаційних військ дуже важко відновити.

Також місцеве населення було поінфоромано щодо профілактики розповсюдження та інфікування небезпечним штамом вірусу, що шириться теренами України, а також оновлено інформацію щодо відновлення життєво важливих інфраструктурних об’єктів та прийнято рішення стосовно подальшого проведення ремонтних робіт із розвитку міжвідомчої співпраці на благо людей.

Військові та державні фахівці на практиці продемонстрували цивільному населенню, що кращого тандему для вирішення кризових ситуацій годі шукати. Тільки фахова допомога, професіоналізм, виваженість рішень і взаємопідтримка здатні перемогти ворога видимого і не видимого!

Армія з народом! Слава Україні!

Фото автора.