Про це повідомляє прес-служба ліги.

У терміни, передбачені статутом, на посаду президента УПЛ зареєстровано лише одного кандидата — 48-річного Олександра Шевченка.

Кілька років тому він очолив Львівську асоціацію футболу, заслужений працівник фізичної культури і спорту України. Ця організація під орудою Олександра Шевченка досягла помітних висот — від найбільшого розвитку аматорського футболу до професіональних клубів.

***

Як відомо, доля УПЛ багато в чому залежить від існування єдиного телевізійного пулу. Намагання створити такий на базі «Футбол-1/2» щоразу зазнавали фіаско. Адже цей телеканал упереджено висвітлював події, віддаючи перевагу одному клубу.

Зрозуміло, що така ситуація не влаштовувала «Динамо», «Зорю», «Дніпро», «Карпати» та низку інших клубів. Тому за таких умов створення телепулу в українській Прем’єр-лізі фактично неможливе.

Про це заявив президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс.

«Єдиний пул? Має бути незалежний канал. Ні від Суркіса, ні від Ахметова. Це моя думка, і вона не зміниться. А ламати через коліно, як намагався Грімм, не вийде. Гадаю, що найближчим часом єдиний пул не вдасться створити. Потрібно спочатку створити цікавий для глядачів продукт. Швейцарець Грімм спочатку обіцяв глядачів на трибунах. Він так впевнено про це говорив, що я подумав, що він чарівник. Пул не впливає на відвідуваність.

Грімм обіцяв ажіотаж, але нічого не вийшло. На стадіоні «Динамо» грає донецький «Олімпік», тому його президенту навіть не варто витрачати гроші на оренду стадіону», — сказав Суркіс.

Як відомо, поєдинки «олімпійців» — не найгіршої команди УПЛ — відвідує одна-дві (!) сотні глядачів. То для кого грає ця команда?..

***

Отже, новообраному президенту УПЛ дістався не найкращий спадок від попередника — Томаса Грімма. Треба об’єднати клуби. А для втілення в життя цієї дуже складної мети слід насамперед створити той горезвісний телепул.

Вибори президента УПЛ відбудуться 27 квітня.

Фото УАФ.