А саме 8 маскувальних сіток площею 136 квадратних метрів і 7 килимків для сидіння.

Надійдуть вони у дві точки до їхніх давніх друзів-фронтовиків. Останні зазвичай надсилають своєрідні відео- та фотозвіти про отримання чергового вантажу з Полтави (на знімку). Разом зі словами щирої вдячності за допомогу та підтримку. Адже тільки за останній карантинний місяць небайдужі полтавки виготовили й передали захисникам України 46 маскувальних сіток загальною площею понад 800 квадратних метрів, а також маскувальний костюм-«кікімору» та більш як три десятки килимків.

Нагадаємо, що все те вони роблять безоплатно у вільний від роботи й домашніх справ час. Із настанням карантину його, звісно, побільшало. Передовсім у пенсіонерів, але не тільки в них. При цьому в представниць згаданого об’єднання добровільних помічниць наших військових практично не виникає традиційних для багатьох земляків запитань, чим заповнити тепер уже вимушене дозвілля... Вони знов і знов нарізають стрічечки та клаптики тканин різних кольорів, стають до своїх сіток-заготовок і невтомно «прикрашають» їх тими підручними матеріалами.

Останні стають рятівними для наших бійців у буквальному значенні цього слова. Бо бережуть їх від ворожих куль, мін і снарядів. При цьому неважко здогадатися, що маскувальних сіток і костюмів багато не буває. Адже там, на фронті, їх доводиться «пристосовувати» до кожної пори року і навіть до певних бойових завдань. Тож волонтерки об’єднання «Hand made для армії руками небайдужих полтавок» закликають долучатися до їхньої благородної справи всіх охочих.

І нагадують: щоб плести маскувальні сітки сьогодні, зовсім не обов’язково збиратися групами і тим порушувати карантинні обмеження. Робити це можна й у власних помешканнях, а потім передавати виплекані наодинці «фрагменти цілого», щоб доєднати їх до сіток більшої площі. Саме так дистанційно, але не відокремлено (бо й на досить значній відстані відчувають підтримку посестер) працюють волонтерки полтавської спільноти навіть у деяких селах.

Результати роботи небайдужих жінок, які займаються цією справою вже понад п’ять з половиною років(!), справді вражають. Координаторка об’єднання Тетяна Сігіда та її однодумці й соратники підрахували: за цей час полтавські волонтерки сплели і передали військовим на передову стільки маскувальних сіток, що їхня загальна площа сягнула вже понад 50 тисяч квадратних метрів. Тож просторішою за цей своєрідний оберіг для бійців є, мабуть, тільки Покрова Пресвятої Богородиці, до якої вони також звертаються молитовно, щоб разом захистити наших воїнів.

Полтава.

Фото зі сторінки Тетяни Сігіди у Фейсбуці.