На навчальному заході військовослужбовці відпрацювали тактику наступу під час безпосереднього зіткнення з противником. Одним з елементів тренувань було зайняття вихідного положення для наступу та підготовки до атаки. Окремо було приділено увагу діям відділень із початком вогневої підготовки та навичкам спостереження за полем бою.

Не менш важливим стало відпрацювання класичних прийомів ведення наступального бою, серед яких перехід в атаку з траншеї, подолання мінно-вибухових загороджень у складі відділень. Проведена підготовка з реагування у разі появи в полі зору вогневих засобів противника, ворожих танків, ведення снайперського вогню, авіації тощо.

Головним елементом тренувань стало захоплення об’єктом атаки, під час якого вивчалися особливості бою у траншеї і ходах сполучення. Застосовувалися навички знищення противника вогнем стрілецької зброї, гранатою або у рукопашному бою. Атакуючі вчилися вести бій углибині оборони противника, маневрувати для виходу на фланг або у тил.

Серед іншого, відпрацьовано порядок дій на об’єктах, які перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права, культурних цінностей, місць відправлення релігійних культів тощо. Дії особового складу на території споруд, які містять потенціальну небезпеку, — атомних електростанціях та хімічно небезпечних об’єктах промисловості — теж увійшли до теми навчань.

Служба зв’язків з громадськістю командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.