Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік Богданівки, Красногорівки, а також двічі біля населених пунктів Тарамчук та Водяне противник застосував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Усі порушення режиму припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог здійснював з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння. Поблизу Новотошківського окупанти двічі вели вогонь з мінометів 120 мм та 82 мм, загалом випустивши 14 мін. Поруч з Кримським російські збройні формування також задіяли 120 мм міномети — 15 мін.

Неподалік населеного пункту Оріхове окупанти випустили по наших позиціях 12 мін 120-го калібру та 26 мін 82-го калібру, а також застосовували великокаліберні кулемети.

«Втрат серед українських захисників унаслідок ворожих обстрілів не було. За даними розвідки, наші воїни поранили трьох російських окупантів», — зазначили в штабі.