Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики із 122-міліметрових артилерійських систем гатили по околицях Кам’янки з напрямку окупованої Василівки. Поруч з Авдіївкою ворог випустив 20 мін 82-го калібру, а також застосовував ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

По околицях Красногорівки лупили з 82-міліметрових мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а по оборонцях Новотроїцького та тричі біля Старогнатівки — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік населеного пункту Водяне російські найманці з мінометів 120-го та 82-го калібрів випустили 13 мін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» біля Оріхового зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Тут загарбники задіяли 120-міліметрові міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

«Окупанти розмістили свої артилерійські системи поруч із будинками в населених пунктах Василівка та Яковлівка. Бойовики випустили 32 снаряди калібру 122 мм біля Кам’янки. А з території селища Байрак — три десятки 122-міліметрових снарядів по позиціях Об’єднаних сил поруч із Новолуганським. Водночас на вулицях окупованої Голубівки були помічені самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика». На очах переляканих містян загарбники неодноразово здійснювали демонстративне розгортання розрахунків на вогневих позиціях та підготовку до ведення вогню в напрямку Новотошківського. Наші розвідники повідомляють, що російські найманці готують мешканців північно-західних районів Донецька до примусової евакуації, що свідчить про підготовку наступних провокацій. Втрат серед наших захисників внаслідок обстрілів не було», — зазначили в штабі.