За добу (на ранок 27.05) збройні формування, підпорядковані Російській Федерації, 6 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі та обстріляли наші позиції із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік Водяного противник гатив з автоматичних станкових гранатометів. По околицях Новомихайлівки та Новотроїцького окупанти задіяли станкові протитанкові гранатомети. Поблизу Пищевика та двічі біля Мар’їнки агресор вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець загинув. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили рішуче припинили всі провокації ворога. За даними розвідки, наші воїни знищили одного та поранили щонайменше ще одного окупанта», — зазначили в штабі.