Тобто режим спецперевезень, який діяв вранці та ввечері на період карантину задля можливості добратися до місця роботи та додому працюючим, тепер скасовується і користуватися громадським транспортом в будь-який час можуть усі охочі. Щоправда, для пенсіонерів віком 60 років і більше, згідно з рекомендаціями уряду та з метою їх самоізоляції, пільги на проїзд не діють.

Як поінформував присутніх на виконкомі заступник міського голови Олександр Ломако, який вів це засідання, на сьогодні в Чернігові три людини вилікувалося від COVID-19, з них двоє виписані з інфекційного відділення. На жаль, шість нових захворіли — але госпіталізований з них тільки один, а решта п’ять — контактні особи без симптомів. Таким чином, у Чернігові за весь час пандемії 44 людини захворіло, з них 12 вже вилікувалося. Нині — 32 хворих на COVID-19, з яких 7 — у лікарні, решта — вдома.

«Усі цифри в Чернігові дозволяють пом’якшити карантин, і ми максимально вживаємо заходів для того, щоб і бізнес, і люди працювали, а зачинені на карантин об’єкти відкривалися. Зокрема, з 1 червня в Чернігові поновлюють роботу дитячі садочки в повному режимі, і добиратися на роботу вже треба буде значно більшій кількості чернігівців», — зазначив заступник міського голови Олександр Ломако.