Тренер «Динамо» Олексій Михайличенко.

6 червня. «Зоря» — «Колос». 1:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Гол: Кабаєв, 13. Вилучено Кожушка («Колос», 65, два попередження).

«Шахтар» — «Десна». 3:2. Київ. НСК «Олімпійський». Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Голи: Фернандо, 4, Марлос, 25, 51 — Фаворов, 32 (п), Будківський, 88. На 24-й хвилині Марлос («Шахтар») не реалізував пенальті (воротар).

7 червня. «Олімпік» — «Маріуполь». 2:2. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Рефері — Олександр Дердо (Чорноморськ). Голи: Балашов, 17, Кравчук, 82 — Чоботенко, 35, Кащук, 85.

«Динамо» — «Олександрія». 5:1. Київ. НСК «Олімпійський». Рефері — Віталій Романов (Дніпро). Голи: Буяльський, 14, 84, Русин, 20 (п), Миколенко, 65, де Пена, 81 — Гречишкін, 31 (п). На 14-й хвилині Буяльський («Динамо») не реалізував пенальті (воротар). Вилучено Дубру («Олександрія», 56, друге попередження).

«Львів» — «Дніпро-1». 1:2. Дніпро. «Дніпро-Арена». Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Голи: Шина, 32 — Цуріков, 42, Хобленко, 87.

Коли «Шахтар» у середині першого тайму повів у рахунку 2:0, склалося враження, що все завершиться розгромом чернігівців. Це навіть враховуючи те, що Луїш Каштру в старті виставив не абсолютно бойовий склад.

Але «Десна», яка поки що претендує навіть на «срібло», не розклеїлася, намагалася якось вистояти. За дві хвилини до завершення основного часу чернігівчани скоротили розрив у рахунку до мінімуму. В них навіть був час врятувати матч. Однак «гірники» не дозволили супернику здійснити задумане.

***

У першому таймі матчу киян і олександрійців протягом півгодини рефері Романов призначив аж три пенальті — два у ворота гостей і один — господарів.

Перший 11-метровий динамівці не реалізували: з доволі сильним ударом низом Буяльського відмінно впорався Паньків. Але за мить він не зміг відвернути загрозу, коли Буяльський реабілітувався — добив м’яч у ворота з передачі Кендзьори. Русин і Гречишкін із завданням впоралися.

Ніби гра загострилася. Але після перерви олександрійці поступово почали здавати позиції. Особливо важко їм стало тоді, коли вони опинилися в меншості. Після цього перевага футболістів «Динамо» стала незаперечною. І вони скористалися нею, вигравши з великим рахунком.

Дирекція УПЛ повідомила, що найкращими тренером і гравцем названо динамівців Олексія Михайличенка і Віталія Миколенка.

Фото ФК «Динамо».