Після тривалих дискусій за відновлення чемпіонату в Першій лізі проголосували 11 клубів, проти — чотири, ще один утримався. Найближчим часом президент УАФ Андрій Павелко повинен скликати виконком організації, щоб затвердити постанову конференції.

«За» проголосували «Металіст 1925» (Харків), «Рух» (Львів), «Інгулець» (Петрове), «Оболонь-Бровар» (Київ), «Агробізнес» (Волочиськ), «Кремінь» (Кременчук), «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні), «Минай», «Прикарпаття» (Івано-Франківськ), «Металург» (Запоріжжя) та «Черкащина»; «проти» — «Чорноморець» (Одеса), «Миколаїв», «Авангард» (Краматорськ) та «Балкани» (с. Зоря); утрималася — «Волинь» (Луцьк).

Отже, не всі команди голосували за це рішення. Але того, хто не з’явиться на два матчі, знімуть з турніру.

— А якщо хтось захворів у команді? — запитали президента ПФЛ Сергія Макарова.

— Якщо хтось захворів, то це окрема історія. Скажімо, «Карпати» пішли на карантин, то це УПЛ не вважає неявкою. Порушення — це в тому разі, якщо команда без поважних причин не приїхала на матч, не вийшла грати. Тоді діє регламент. Дві неявки — зняття з чемпіонату.

***

Ситуація з пандемією коронавірусу може різко змінитися, тому догравання чемпіонату у Першій лізі має відбутися у швидкому темпі. Поновлення, за попередньою інформацією, має відбутися 24 червня. Нагадаємо, що в УПЛ мають перейти найсильніші команди ПЛ. Претендентів на підвищення сім — «Рух» (39 очок), «Волинь» (38), «Минай», «Інгулець», «Оболонь-Бровар», «Агробізнес» — по 37, «Металіст 1925» — 35.

Клуби Другої ліги вирішили завершити сезон.