Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі кораблі країн відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Основна увага приділялась удосконаленню навичок та дій екіпажів кораблів під час виконання завдань у складі корабельних груп.

— Екіпажі кораблів відпрацювали низку спільних навчальних вправ та виконали маневри у строях різного типу. Крім того, кораблі відпрацювали ускладнене і тактичне маневрування в морі, вправлялись у встановленні та веденні зв’язку відповідно до стандартів НАТО, — зазначив командир патрульного катера «Старобільськ» старший лейтенант Павло Гладченко.

Також за підтримки української авіації, яка імітувала напад на кораблі, військові моряки двох держав відпрацювали дії екіпажу з протиповітряної оборони під час повітряного нападу.
Українські військові моряки вже тривалий час використовують різні методи впровадження стандартів НАТО під час підготовки екіпажів кораблів і катерів. Участь сил українського флоту у тренуваннях типу «PASSEX» сприяє налагодженню взаємної сумісності та опануванню стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Служба зв’язків з громадськістю командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Служби зв’язків з громадськістю командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.