У Шевченковому та Галаївці на відремонтованих мостах залишилося лише покласти асфальтобетонне покриття, а в Кімличках до цієї фінішної операції приступлять десь за два місяці.

Надійні мости — невід’ємна частина якісної шляхової інфраструктури області, тож за них взялися по-справжньому. Здійснює реконструкцію переходів ТОВ «Сумимостобуд», що входить до групи компаній RGM group. Роботи виконують у рамках спільної програми Президента і уряду «Велике будівництво».

У серпні має бути здано стратегічний для області об’єкт — міст через Ворсклу в Климентовому Охтирського району. Його також ремонтує ТОВ «Сумимостобуд». Цей перехід уже десять років — в аварійному стані, і для його реконструкції довелося застосовувати унікальну спецтехніку. Попереду в ремонтників дуже багато роботи. Згідно з даними Державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М. П. Шульгіна», на території Сумщини тільки на шляхах загального користування місцевого значення є 285 мостів загальною довжиною понад 7 км. На сьогодні, можна сказати, серед них немає жодного нового: вік цих споруд становить від 20 до 50 років. На деяких з моменту введення в експлуатацію до нинішнього дня жодного разу не робилося ремонту. Принаймні 70% цих мостів перебувають або в аварійному, або в передаварійному стані. Не впорядкувавши такі об’єкти, про якісні й безпечні дороги на Сумщині говорити не доводиться.

Фото надано автором.