«Щоб оптимізувати наш план, бракує даних, коли почнеться наступний чемпіонат України. Новий сезон буквально приклеєний до того, котрий закінчується. Нам потрібні ці дані.

Ми підійдемо готовими до Ліги Європи попри те, що шлях буде дуже непростим. Цього року ми провели, можна сказати, три збори, а до єврокубкових ігор доведеться, по суті, провести і четверті міні-збори, адже буде два з половиною чи три тижні.

Формат? Він досить цікавий. Матчі навиліт. Наша перша стіна — «Вольфсбург» (як відомо, в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи 12 березня «Шахтар» здолав «Вовків» на виїзді 2:1. — Авт.). На нас чекає складне завдання. У домашньому поєдинку, коли немає публіки і порожній стадіон, руки трохи опускаються. Та сама атмосфера, що й на виїзді, але немає жодної переваги від фактора поля. Ми чудово знаємо, що таке німецькі клуби. Потрібно продумати все перед тим матчем, а якщо пройдемо до 1/4 фіналу, тоді й подивимося, що буде далі.

В іграх навиліт у кожного є можливість дістатися до фіналу, і ми — не виняток. До сьогодні ми досить добре показали себе в Лізі Європи і хочемо продовжувати на тому самому високому рівні. Але, як я завжди кажу, концентрація має бути тільки на майбутній поєдинок, і він у нас з «Олександрією», — сказав португалець.

До речі, «гірники» поєдинок 27-го туру чемпіонату УПЛ проведуть сьогодні в Києві проти «Олександрії» (початок о 19.30, телетрансляція наживу на каналі «Футбол-2»). Ціна зустрічі для «Шахтаря» дуже висока. Адже перемога дасть йому змогу достроково офіційно оформити чемпіонство.