Про це під час відеоконференції з керівництвом Донецької облдержадміністрації повідомив голова компонента (соціальні та медичні послуги) в м. Краматорськ, GIZ Михайло Гамалій.

«Основними напрямками підтримки стануть розвиток соціальних та медичних послуг, які надаються у малих громадах Донецької та Луганської областей. Фактично замовником проекту виступає уряд Німеччини, а головним партнером в Україні є Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. У рамках реалізації проекту допомогу отримають десять громад Донецької області, дві з яких наближені до зони ведення бойових дій», — зазначив він.

За словами Михайла Гамалія, проект реалізують до 2022 року. Він спрямований насамперед на підтримку громад, які не мають розвинених мереж соціальних та медичних послуг.

«Наразі пріоритетним є відновлення нормального життя у громадах, які наближені до лінії розмежування на відстані до 20 кілометрів, — звернув увагу заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников. — Розвиток громад Донеччини має бути сконцентрованим на підтримці найбільш вразливих населених пунктів».

Під час відеоконференції представники GIZ та Донецької ОДА визначили головні проекти, що мають бути реалізовані першочергово, та обговорили можливість внесення змін до переліку громад, які отримають допомогу.