Приводом для нього стала поява в соціальних мережах знімків зі спальні прем’єр-міністра Бойко Борисова. На них видно пачки купюр в 500 євро, які лежать у відкритих шухлядах тумбочок, що біля ліжка, пістолет і навіть зливки золота на постелі. Щоб ніхто не сумнівався, кому належить ця спальня, було викладено й знімки прем’єра, який нібито спить.

Вторгнення в особистий простір спричинило гнів глави уряду, котрий заявив, що це майстерний монтаж. До речі, інтер’єр спальні прем’єра справді зараз відрізняється від зображеного на знімку — таким він був кілька років тому, коли Борисов заселявся до урядової резиденції. Прем’єр вважає, що провокація проти нього готувалася ще тоді, й обвинувачує в стеженні президента Румена Радева. Борисов заявив, що Радев як колишній військовий льотчик особисто керував безпілотними літальними апаратами, за допомогою яких було зроблено знімки, що їх змонтували, аби кинути тінь на репутацію прем’єра. Борисов висловив припущення, що проти нього формується компромат з метою зірвати низку геостратегічних проектів, що їх готує уряд. Це — вступ Болгарії до Єврозони й Банківського союзу. «Погрози на мою адресу лунають від глави держави. Зараз він прагне облити мене брудом, але не змусить відмовитися від планів уряду», — заявив прем’єр-міністр на екстреному брифінгу, заради трансляції якого було перервано випуск новин, і всі з цікавістю слухали обвинувачення Борисова на адресу президента.

«Мене хочуть знищити психічно, а потім зазіхнуть на мене й фізично. Тому від сьогодні змушений буду спати з пістолетом під подушкою», — додав прем’єр.

Румен Радев відповів главі уряду в четвер. Під час відвідування міста Перник він пожартував: «Так, у мене дуже хороші дрони, якщо вони можуть залітати до спальні прем’єра». А потім заявив, що «знімки людини, коли вона спить, — тривожний сигнал, а вторгнення в особистий простір прем’єр-міністра не припустиме. Це означає ризик для його життя. Тому прокуратура повинна провести службову перевірку й з’ясувати істину». Він зазначив, що обвинувачувати в усьому, що сталося, Національну службу охорони не варто. «Вони охоронять поза будівлею. Але якщо господар запрошує до себе гостей і впускає їх у дім, то вже він відповідає за них».

Зараз цей випадок обговорюється політиками, політологами й усіма пересічними громадянами. Висуваються різні версії, головною з яких є та, що в країні розпочалася підготовка до парламентських і президентських виборів.