Подію організовано Посольством Швейцарії в Україні спільно з компанією Arthouse Traffic. У програмі фестивалю — 10 картин різних жанрів, знятих в останні роки.

Цього року фестиваль зосереджується на ґендерній рівності — одній з глобальних цілей сталого розвитку ООН, повідомили організатори. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Побачити їх можна безплатно в будь-який зручний час до 28 червня включно — на сайті swissfilm.org.ua.

У рамках фестивалю 22 червня о 20.00 також відбудеться онлайн-дискусія на тему «Female gaze: ґендерна рівність у сучасному кіно».  Її учасники та учасниці обговорять ґендерну рівність в кіноіндустріях України та Швейцарії — чи однакові умови для створення фільмів для жінок і чоловіків, чи потребує індустрія введення квот та чи високо знаходиться «скляна стеля» для професіоналок, які роблять кар’єру в кіно. Ґендерна репрезентація — тема, яка гостро дискутується у світовій індустрії вже давно, а від початку руху #MeToo стала більш актуальною. Чи чують в кінематографі жіночі голоси та як сприяти творчому різноманіттю — про це говоритимуть українські та швейцарські кінематографіст(к)и.