Вогнища небезпечної хвороби з’явилися в містах Перущица, Самоков, Сунгурларе і Кюстендил. Але, незважаючи на це, прем’єр-міністр Бойко Борисов на брифінгу повідомив, що уряд не посилюватиме протиепідемічних заходів.

За його словами, санітарна влада повністю контролює ситуацію у місцях, де про себе з новою силою заявив коронавірус, і вжила необхідних заходів з його локалізації. Він повідомив, що провів безліч консультацій із провідними епідеміологами країни. На їхню думку, вірус став слабкішим і лікарні готові прийняти та ефективно лікувати всіх, хто заразився. «Лікарі кажуть, що вірус став слабкіший. Так, сьогодні кількість тих, хто заразився за добу, стає більше, як і зростає число тих, хто перехворів і видужав. Улітку, як стверджують медики, захворювання переноситься легше, ніж у жовтні—листопаді, тому немає потреби вживати жорсткіших запобіжних заходів, але бажано дотримуватися рекомендацій лікарів», — заявив глава уряду.

Міністр охорони здоров’я Кирил Ананієв доповнив слова прем’єра й повідомив, що в країні ведеться підготовка до можливого збільшення кількості тих, хто заразився, восени. Він додав, що всі лікувальні установи країни забезпечено медикаментами, а медпрацівники — захисними засобами. А всі, хто перебуває на першій лінії боротьби з коронавірусом, отримують і отримуватимуть додаткову грошову винагороду.