Із 6 583 665 громадян країни, які мають право голосу, на виборчі дільниці, за попередніми даними, прийшло трохи більше половини — 50,2%. Це непоганий показник виборчої активності, якщо врахувати, що вибори проводилися одразу після скасування надзвичайних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Загроза заразитися не зникла, тому багато хто просто побоявся йти на виборчі дільниці. Хоча там вживали безпрецедентних заходів безпеки — всі були в захисних масках і рукавичках, після кожного, хто проголосував, дезінфікувалися ручки, столи, урни.

Серби вперше в такій обстановці визначали, хто займе 250 депутатських місць у Скупщині (парламенті). На них претендували представники 21 партії і коаліції. Знову-таки за попередніми даними, які поки що оголосив Центр за спостереженням за виборами, упевнену перемогу здобула Прогресивна партія Сербії, котру очолює президент Александр Вучич. Її результат дуже переконливий — 62,5% голосів. Соціалістична партія, очолювана віце-прем’єром і міністром закордонних справ Івіцею Дачичем, вийшла на друге місце з показником 10%.

Зазначається, що вперше в парламентських виборах взяли участь політичні партії, які представляють інтереси албанців, котрі проживають у Прешевській долині. Вони виступили єдиним списком і зуміли вибороти, згідно з попередніми даними, чотири місця в парламенті.

За перебігом виборів стежили 3341 місцевий і понад 110 іноземних спостерігачів, у тому числі й з Європейської мережевої організації за спостереженням за виборами. Вони виявили порушення на 5% виборчих дільниць. Але ці порушення не вплинули на остаточні результати виборів.

Пізно ввечері в неділю президент Александр Вучич оголосив про перемогу Прогресивної партії і подякував усім, хто надав їй «історичну допомогу».

Результатами виборів залишився задоволений і Івіца Дачич, який з радістю повідомив, що Соціалістична партія Сербії матиме в Скупщині більше місць, чому в парламенті минулого скликання.