Про це йдеться у повідомленні на сайті німецького парламенту. Громадська рада, а саме такою передбачається назва нової інституції, разом із експертами готуватиме пропозиції із найрізноманітніших питань життя ФРН.

Обрані жеребкуванням 160 осіб, зазначено в прес-релізі Бундестагу, збиратимуться під час вихідних, щоб обговорити ті чи інші ідеї, напрацьовувати конкретні рекомендації щодо нових політичних ініціатив. Із тим, щоб представляти їх на розгляд парламенту. Цікаво, що Бундестаг сам започаткував створення нового органу, котрий матиме законодавчу ініціативу.

«Створюючи цю раду, ми практично ступаємо на своєрідну цілину. Тим самим ми хочемо перевірити, наскільки цей новий інструмент спроможний буде підтримувати роботу Бундестагу. Ми розраховуємо, що такий підхід до розробки політики країни, коли ти відчуваєш причетність до цієї розробки та власну відповідальність, викликатиме дедалі більший інтерес у всіх верств населення, — прокоментував створення нового органу голова Бундестагу Вольфганг Шойбле.

Берлін.

Фото автора.