Міський голова хоче, щоб медицина була якісною. Лікарі теж... На жаль, у них різне бачення того, хто і як має це забезпечити.

У Знам’янській міській лікарні призначили нового т. в. о. керівника — Петра Іванова. Навзамін попереднього, Вікторії Сільман, теж нещодавно призначеного. Здавалося б, абсолютно рядова подія. Однак реакція працівників лікарні виявилася несподіваною. Усі вони дружно стали на захист колишнього очільника закладу і масово вирушили до міськвиконкому, де передали міському голові та головам постійних депутатських комісій листи-звернення та протягом кількох годин вимагали скасувати рішення про звільнення і нове призначення (на знімку).

Під час зустрічі з медиками міський голова наголосив, що діє в інтересах громади, а в роботі вже колишньої керівниці багато недоліків. Головні ж аргументи лікарів: навіть за певних недоліків у роботі Вікторією Сільман було зроблено необхідні кроки, які дають змогу з упевненістю дивитися в майбутнє, зберегти лікарню і стати опорним закладом, як це і планується. Певна складність у роботі полягала в тому, що рішення про перетворення лікарні в комунальний заклад було подано виконавчим комітетом на розгляд сесії в останні дні, і зовсім не залишалося часу на розкачку чи навчання, необхідно було включатися в роботу негайно. Що й було зроблено, наголошували лікарі Володимир Тананайко, Валентина Парфьонова, Віктор Ставицький, Ігор Шмигаль, Іван Мельник.

«Ми не могли направити нікого на навчання, — уточнив заступник директора Олександр Старостенко, — бо в країні карантин і навчання просто не проводилося, та й було поставлено основне завдання: отримати електронні ключі і зареєструватися в Національній службі здоров’я. Без цього унеможливлювалася діяльність закладу. І це було зроблено! Докладено чимало зусиль, сил і часу, але тепер лікарня є!»

«Ми з величезною повагою ставимося до Петра Іванова, — зауважив лікар Ігор Шмигаль. — Але чи варто змінювати керівника, який розуміється на процесах, які відбуваються в медицині, у лікарні, на нових правилах...»

«Коней на переправі не міняють, — підтримав колег лікар Володимир Тананайко. — Це негативно позначиться на стосунках із НСЗУ, на тих напрацюваннях, які зроблено. Ми готові працювати над зауваженнями, які нам викладуть, і докласти всіх зусиль, щоб їх усунути».

Зі схожими тезами виступили і лікарі Ігор Гарькавий, Володимир Пугач та інші представники колективу. А тим часом міський голова дав доручення створити комісію, яка б перевірила, чи перебувають на робочих місцях працівники, які в цей час, закономірно, перебували в стінах виконкому, та скласти відповідні акти.

У своєму інтерв’ю, опублікованому на сайті міської ради, міський голова робить спробу пояснити своє управлінське рішення, яке так не сподобалося медикам міста. За словами С. Філіпенка, до нього почали масово звертатися люди з приводу проходження медогляду дітей. Для цього їх доводиться везти до Кропивницького, в обласну дитячу лікарню, бо місцеві лікарі не пройшли відповідні курси спеціалізації. На думку міського голови, це недолік у роботі виконувачки обов’язків керівника медзакладу (за запевненнями лікарів, такі курси не можна було пройти не з вини керівника, а через оголошення карантину. — Авт.).

«Термін дії розпорядження, яким В. Сільман було призначено т. в. о. керівника, завершився, і я написав нове розпорядження й призначив тимчасовим виконувачем обов’язків керівника іншого лікаря... Не просто досвідченого лікаря-травматолога, а людину, котра багато років успішно очолювала залізничну лікарню, котра має досвід керівника і, я впевнений, допоможе об’єднати колектив і організувати його на виконання тих завдань, для яких вони й обрали цю професію, а саме — на допомогу людям.

У лікарні багато фахівців із багаторічним досвідом за плечима, і я хочу, щоб вони свої знання, свої сили спрямували на лікування людей, а не втручалися в управлінські справи», — зауважує в інтерв’ю С. Філіпенко.

На запитання, чи це єдина причина зміни керівника специфічного підприємства, С. Філіпенко зауважив, що виникла й ще одна проблема, пов’язана із запровадженням за рахунок міського бюджету послуги зубопротезування малозабезпеченим людям. Мовляв, рішення керівник підготувала на одну посадову одиницю, а потім виявилося, що спеціалістів потрібно двоє. Тому вирішення цього питання теж загальмувалося.

А ще через внутрішні конфлікти змушений був піти з роботи досвідчений кардіолог Сергій Савченко. Сьогодні на прохання багатьох містян ведуться перемовини про його повернення на робоче місце. «Хіба можна так працювати?!» — запитує міський голова.

Чи не перевищив посадовець свої повноваження?

«У нас — правова держава. Доки адміністрація має повноваження втручатися в роботу, а точніше — у проблеми комунального підприємства, треба правильно реагувати на зауваження, а не приводити сюди людей, — переконаний С. Філіпенко. — І не треба робити з мене ворога медицини. Я хочу, щоб медицина в місті збереглася, щоб її не руйнували зсередини. Хочу, щоб я не втручався в процес лікування, а щоб люди прийшли до лікаря й отримали кваліфіковану допомогу. І щоб до мене люди не приходили зі скаргами, а приходили до лікарів з подяками».

Яка зі сторін наводить вагоміші аргументи, мабуть, мають розсудити жителі міста. А ще, безперечно, таким суддею стане час...

Кіровоградська область.

Фото Надії КОЛЕНЧЕНКО.