Поблизу села Гончарівське випробувальною бригадою Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) спільно з ПАТ «Мотор Січ» проводяться спеціальні випробування вертольота

Мі-2МСБ, оснащеного дослідною системою стрілецького озброєння калібру 12,7 мм (у складі із серійними кулеметами НСВТ-12,7) та серійною системою некерованого ракетного озброєння (НАР типу С-8).

Вертоліт Мі-2МСБ оснащено додатковим обладнанням, яке виготовлено ПАТ «Мотор Січ». Монтаж систем авіаційного озброєння вертольота та частину випробувальних польотів було виконано на аеродромі «Півці» ( Чернігів) спільно фахівцями ДНДІ ВС ОВТ та ПАТ «Мотор Січ».

Мі-2МСБ є українською модернізованою версією багатоцільового вертольота Мі-2. Мі-2МСБ порівняно з базовим вертольотом отримав розширені льотно-технічні характеристики та став більш ніж на 30 відсотків економнішим, що значно розширило його бойові можливості та фактично перетворило на легку ударну модифікацію. Це стало можливим за рахунок ремоторизації базового вертольота та оснащення Мі-2МСБ повноцінною системою авіаційного озброєння, що дає змогу Мі-2МСБ виконувати низку завдань на полі бою. Отримані спроможності надають можливість використовувати Мі-2МСБ в інтересах ЗСУ, ДПСУ, НГУ, ДСНСУ, СБУ.

Загалом під час випробувань планується здійснити понад 30 польотів із бойовим застосуванням.

За результатами випробувань фахівцями ДНДІ ВС ОВТ буде визначено основні льотно-технічні характеристики гвинтокрила, оцінено точність стрільби по наземних цілях, що дасть можливість відпрацювати відповідні зміни та доповнення до керівництва з льотної експлуатації вертольота, а також методичні вказівки щодо бойового застосування систем авіаційного озброєння.

Прес-служба Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.