Застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, 120- та 82-міліметрові міномети, а також гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

За даними штабу ОС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу Новгородського противник спершу застосував проти українських захисників артилерійські системи калібру 122 мм, а пізніше — 120-міліметрові міномети. На підступах до населених пунктів Зайцеве та Південне ворог також використав міномети калібру 120 мм, а неподалік Хутора Вільного — гранатомети різних систем та кулемети. По укріпленнях українських воїнів неподалік Верхньоторецького, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», агресор відкривав вогонь із 120-міліметрових мінометів, а біля Старогнатівки — із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Того дня, за даними розвідки, вісьмох найманців РФ ліквідовано, ще одного — поранено.

«Агресія противника була придушена, моральний дух зломлений — у підрозділах окупаційних військ РФ морально-психологічний стан різко погіршився. Після навіяння на них страху окупанти почуваються розгубленими», — зазначили в штабі ОС.