«Рішення слідчого судді Печерського райсуду, яким продовжено для Антоненка термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, — залишити без змін, апеляційну скаргу захисту — залишити без задоволення», — заявив головуючий суддя, передає «Укрінформ».

Антоненка хотіли взяти на поруки народні депутати від «Європейської солідарності» Ірина Фріз і Микола Величкович, волонтери Мирослав Гай, Олена Щербина і Юлія Гончарова, екс-депутати Тетяна Чорновол і Андрій Тетерук та інші. Також намір взяти Антоненка на поруки висловили в суді Олексій Нікіфоров, який зазначив, що нині є командиром Антоненка у ЗСУ, й Олександр Гагаєв, котрий заявив, що був першим командиром Антоненка в зоні бойових дій.

Нагадаємо, 9 липня суд відклав розгляд апеляційної скарги захисту Андрія Антоненка щодо обрання йому запобіжного заходу. Таке рішення було ухвалено у зв’язку з необхідністю скерувати запит до Печерського районного суду щодо наявності чи відсутності одного з томів кримінальної справи. У понеділок головуючий суддя на початку засідання повідомив, що в п’ятницю до апеляційного суду із суду першої інстанції відправлено ще один «загублений» том справи.

Також 13 липня Печерський райсуд Києва не задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета — лікарю й волонтеру Юлії Кузьменко.

А от іншій фігурантці справи Шеремета, військовій медсестрі Яні Дугарь, суд пом’якшив запобіжний захід — зняв електронний браслет.