З 16 липня  санітарна влада Болгарії скасували проходження обов’язкового 14-денного карантину й проходження ПЛР-тестів для всіх громадян, які приїжджають до країни з України, Грузії, Ісландії, Норвегії, Швейцарії, Ліхтенштейну, Сан-Марино, Андорри, Монако, Ватикану, Алжиру, Австралії, Канади, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Кореї, Таїланду, Тунісу й Уругваю.

Це також стосується всіх, хто приїжджає з держав Європейського Cоюзу (за винятком Швеції і Португалії), Великої Британії і Північної Ірландії. Але за однієї умови — під час в’їзду до Болгарії вони мають пред’явити негативний ПЛР-тест, зроблений не раніше, ніж за 72 години до перетину кордонів країни. Ті, хто не має такого офіційно засвідченого медичними установами документа, повинні будуть перебувати під карантином протягом двох тижнів чи повернутися додому.

Повідомляється, що за останню добу в Болгарії на коронавірус було протестовано 5 393 особи. Тести 232 виявилися позитивними. Загальна кількість заражених COVID-19 досягла 7 877 людей, а тих, хто вилікувався, — 3 841.

Найбільше хворих у Софії, Пловдиві та Варні. Від коронавірусу в країні померло 289 осіб.