Про початок реалізації проекту модернізації системи водопостачання в місті офіційно заявили віце-прем’єр-міністр України — міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр фінансів України Сергій Марченко, посол Франції в Україні Етьєн де Понсен та міський голова Вадим Бойченко.

Проект повністю фінансується Францією шляхом надання пільгового кредиту на 30 років на загальну суму 64 мільйони євро.

Це дасть змогу Маріуполю модернізувати систему надання житлово-комунальних послуг, що мають життєво важливе значення для населення, забезпечивши мешканців стабільним водопостачанням і якісної питною водою.

«Спільними зусиллями ми зробимо життя містян комфортнішим, і вже незабаром мешканці Маріуполя зможуть пити чисту воду з крана, як це роблять мешканці Парижа і багатьох інших європейських міст. Це унікальний та масштабний проект для всієї країни, й передусім для мешканців Маріуполя — вітрини українського Донбасу», — зазначив В. Бойченко.

Посол Етьєн де Понсен у свою чергу зазначив, що проект свідчить про становлення високого рівня довіри між Францією та Україною і про присутність Французької Республіки серед основних країн-партнерів, що сприяють розвитку східних регіонів України.

Перший етап проекту, що розпочинається в липні-серпні 2020 року, реалізуватиме інжинірингова компанія BETEN INTERNATIONAL.

Підготовку запуску заводу в експлуатацію, що запланований на 2023—2024 роки, здійснюватиме компанія STEREAU — дочірня компанія групи SAUR, яка спеціалізується на будівництві очисних споруд.

Донецька область.

Фото прес-служби Маріупольської міськради.