На знімку: кияни святкують перемогу.

Фото ФК «Динамо».

«Ворскла» — «Маріуполь». 1:2. Полтава. «Олексій Бутовський». Рефері — Дмитро Кривушкін (Харків). Голи: Павлюк, 46 — Чурко, 57 (п), Кирюханцев, 86. Вилучено Ігнатенка («Маріуполь», 51, друге попередження).

«Львів» — «Олімпік». 1:5. Львів. «Україна». Рефері — Денис Шурман (Київська область). Голи: Ренан, 4 — Дегтярьов, 16, 43, Шахаб, 26, 80, 90. Вилучено Недолю («Львів», 40, друге попередження).

«Десна» — «Олександрія». 1:3. Чернігів. «Юрій Гагарін». Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Тамм, 8 — Шастал, 32, Мішенко, 57, Задерака, 61.

«Динамо» — «Зоря». 3:1. Голи: Громов, 2, Циганков, 14, 34, Сидорчук, 15.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Бурда (Попов, 69), Шабанов, Караваєв, Сидорчук (Кадірі, 76), Шепелєв (Шапаренко, 46), Буяльський, Циганков, де Пена, Вербич (Русин, 10). Тренер — Олексій Михайличенко.

«Зоря»: Мацапура, Тимчик (Каменюка, 89), Вернидуб, Чеберко (Абу Ханна, 51), Богдан Михайличенко, Цвек (Луньов, 72), Кочергін (Іванісеня, 72), Хомченовський, Юрченко, Кабаєв (Білоцерковець, 89), Громов. Тренер — Віктор Скрипник.

Рефері — Катерина Монзуль (Харків); арбітр VAR — Віталій Романов (Дніпро).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. 26 градусів.

У Полтаві та Львові не обійшлося без вилучень. І якщо маріупольці, опинившись у меншості, зрівняли рахунок і вирвали перемогу, то львів’яни, як то кажуть, посипалися.

Київський поєдинок звів претендентів на «срібло». На очко попереду йшла «Зоря», яку цього разу влаштовувала навіть нічия. Початок зустрічі для «Динамо» приємним не назвеш. Уже на 2-й хвилині кияни пропустили.

Громов уникнув офсайду в центрі поля, звідти втік до карного майданчика суперника, де переграв Бущана.

Але динамівці не знітилися і невдовзі провели ударну хвилину, протягом якої Циганков і Сидорчук з різних позицій влучили під поперечину.

У киян було ще кілька нагод збільшити рахунок. Але забили вони третій м’яч ближче до завершення першого тайму. Це була напрочуд ефектна комбінація, яку Циганков завершив ударом головою під ліву бокову стійку після відскоку м’яча від ноги Вернидуба в центрі карного майданчика після удару Русина з лівого флангу.

Після перерви господарі дали трохи більше свободи супернику, а самі гостро контратакували. Але рахунок змінити не вдалося жодній з команд. Утім, перевага господарів ні в кого не викликала сумніву.

«Динамо» переконливо перемогло і повернуло собі друге місце. Виграш динамівців назвав заслуженим і наставник «Зорі» Віктор Скрипник. Він також похвалив своїх підопічних, які провели успішний сезон.

«Олександрія» в Чернігові перемогла «Десну» вперше в сезоні та позбавила її шансів на друге місце після перемоги «Динамо» над «Зорею».

Утім, медальне питання залишається відкритим. Усе вирішиться в останньому турі, котрий відбудеться в неділю. В останньому турі «Динамо» зіграє проти «Колоса» на його полі (на НСК «Олімпійський»), «Зоря» в Запоріжжі приймає «Десну», яка має надію на «бронзу». Всяке може трапитись...

***

Визначилися всі учасники плей-оф української Прем’єр-ліги за можливість зіграти в кваліфікації Ліги Європи. Першою парою стали «Колос» і «Дніпро-1», які вже точно фінішують на 6-му і 7-му місцях відповідно. Півфінал складається з одного матчу, він має відбутися на полі «Колоса». Базова дата — 25 липня.

Друга пара — «Олександрія» та «Маріуполь», які вже точно фінішують на 5-му і 8-му місцях відповідно. Півфінал відбудеться на полі «Олександрії». Базова дата — 29 липня.