«Росія майже однозначно намагалася втрутитися у загальні вибори 2019 року за допомогою онлайн-розповсюдження незаконно отриманих урядових документів», — заявив міністр закордонних справ країни Домінік Рааб.

«Конфіденційні урядові документи, які стосуються угоди про вільну торгівлю між Великою Британією і США, були незаконно отримані напередодні загальних виборів 2019 року і поширені в Інтернеті через соціальну платформу Reddit», — додав він, відзначивши відсутність доказів «широкомасштабної російської кампанії проти загальних виборів».

Як показало проведене британським урядом розслідування, коли ці документи не викликали великого ажіотажу, було вчинено подальші спроби поширити в Інтернеті незаконно отримані матеріали напередодні виборів, сказав Д. Рааб.

Також у четвер Велика Британія, США і Канада зробили спільну заяву про те, що пов’язані з російськими спецслужбами хакери намагаються викрасти дані щодо вакцин та ліків від COVID-19 з академічних і фармацевтичних установ по всьому світу.

Як інформує «Голос Америки», за нападами, імовірно, стоїть хакерське угруповання APT29, також відоме як Cozy Bear. Стверджується, що угруповання майже напевно діяло в складі російських спецслужб.