У країні відбулися заходи, присвячені пам’яті людей, котрі стали на захист конституційного ладу й загинули в перші години сутичок із змовниками. Вони стріляли по мирних громадянах, підірвали парламент і деякі урядові будівлі в Анкарі. Під час протистояння було вбито 251 людину і майже 2200 — поранено. Президент Туреччини Реджеп Ердоган разом із групою так званих «ветеранів», котрі виступили проти змовників, поклав вінок до меморіалу в президентському комплексі в Анкарі й помолився.

У зверненні до нації Ердоган заявив: «Туреччина показала — вона не з числа тих держав регіону, які вдалося дестабілізувати за допомогою внутрішніх заворушень і потім окупувати». І ще раз наголосив, що всі спроби внутрішніх і зовнішніх змов, здійснюваних проти Туреччини за допомогою терористичних організацій на кшталт FETО й Робітничої партії Курдистану (РПК), приречені на провал, і нагадав, що чотири роки тому турецький народ зруйнував плани тих, хто хотів «розтоптати його волю».

Згідно з надзвичайними повноваженнями президента, які діяли протягом двох років, десятки тисяч людей було за-арештовано за підозрою у зв’язках зі змовниками й мусульманським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Ердоган вважає натхненником і організатором державного перевороту. Судові процеси над підозрюваними тривають досі. Надзвичайними указами президента ще понад 130 000 осіб було звільнено з державної служби.

Серед них військово-службовці, судді, співробітники поліції, викладачі університетів і вчителі. Турецька опозиційна преса вважає, що масові каральні заходи зайшли занадто далеко.