Відбулося це у приміщенні суду одразу після засідання колегії суддів за участю Людмили Синиці. Колегія розглядала справу про замовне вбивство корсунського журналіста і правозахисника Василя Сергієнка.

Суддя підозрюється в умисному розголошенні даних оперативно-розшукової діяльності та втручанні у роботу працівника правоохоронного органу.

Нагадаємо, що Василя Сергієнка було викрадено і вбито 5 квітня 2014 року у лісі поблизу міста Корсунь-Шевченківського. У 2017-му правоохоронці затримали ймовірного організатора катування і вбивства журналіста. Ним виявився начальник охорони підприємства, що належить колишньому народному депутату Геннадію Бобову. Разом із підлеглим Бобова арештували групу ймовірних учасників вбивства.

Протягом останніх трьох років триває розгляд цієї справи у судах. Відбулися сотні засідань суддівських колегій. Громадські активісти, друзі та рідні Героя України Василя Сергієнка не раз звертали увагу вищого керівництва країни на свідоме затягування процесу та неправомірні дії суддів.

Черкаська область.