За інформацією посольства цієї країни, сьогодні, 21 липня, Сімонетта Соммаруга буде прийнята Президентом Володимиром Зеленським.

На порядку денному — двостороннє співробітництво та міжнародна ситуація. Також програмою передбачено кілька заходів, присвячених економічним і науковим обмінам. Офіційну делегацію пані Соммаруги супроводжуватиме бізнес-група в складі представників швейцарських енергетичного та інфраструктурного секторів.

Завтра Президент Швейцарії планує зустрітися з міністрами інфраструктури та енергетики в Києві, а також з представниками українського громадянського суспільства для обговорення сфер, в яких співробітництво між двома країнами може бути посилене.

У четвер, 23 липня, Сімонетта Соммаруга має здійснити подорож на схід України, де заплановані переговори щодо поточної ситуації з місцевою владою і експертами з гуманітарної політики та політики розвитку. Також планується візит на водопостачальне підприємство, яке отримує підтримку Швейцарії і забезпечує водою населення по обидва боки лінії розмежування.

Водночас Управління державної охорони України уже попередило київських водіїв про обмеження дорожнього руху в зв’язку з візитом високого рівня. «З 20 до 23 липня у зв’язку з державним візитом в Україну Президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги можливі тимчасові незначні обмеження дорожнього руху на ділянках окремих вулиць міста Києва у Дарницькому, Печерському, Шевченківському, Подільському, Дніпровському районах, а також на Бориспільському шосе», — попередили в УДО.