Незважаючи на спеку й коронавірус, великі акції відбулися у Росії, Молдові та Білорусі.

Суд має бути чесний!

У російському Хабаровську відновилися акції на підтримку за-арештованого губернатора Сергія Фургала. При цьому в суботу на вулиці міста вийшли кілька десятків тисяч людей. Учасники мітингу викрикували гасла на його підтримку, а також скандували: «Ми прийшли самі» — це гасло стало реакцією на заяву мера Хабаровська Сергія Кравчука, який стверджував, що мітинги проплачені.

Протестувальники скандували гасла на підтримку губернатора й вимагали, щоб суд над ним був чесний і відбувся у Хабаровську. Мітинги не були погоджені з владою, однак поліція нікого не затримувала, повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі.

За те, щоб справедливість перемогла

У Кишиневу в суботу біля будівлі парламенту відбувся черговий протест ветеранів конфлікту на Дністрі, в якому взяли участь і пересічні громадяни. Учасники акції жорстко критикували президента країни Ігоря Додона й міністра внутрішніх справ Павла Войку. Прийшли кілька сотень людей, незважаючи на те, що через епідемію коронавірусу в Молдові заборонено заходи за участі більш як 50 осіб. Поліцейські роздавали протестувальникам одноразові маски. Будівлю парламенту охороняли карабінери, передає молдовський інформаційний портал «Ньюзмейкер».

Усі на вибори

У Мінську в неділю на площі Бангалор відбувся агітаційний пікет (на знімку) кандидата в президенти Світлани Тихановської. Разом із нею на сцені були Марія Колесникова (представниця Віктора Бабарика, незареєстрованного кандидата в президенти) і Вероніка Цепкало (представниці незареєстрованного Валерія Цепкала). На пікет, за інформацією ControlBY, прийшли 7,5 тисячі людей.

Нагадаємо, президентські вибори в Білорусі відбудуться 9 серпня. Найсильніших опозиційних кандидатів Сергія Тихановського, Віктора Бабарика й Валерія Цепкала не допустили до участі в передвиборних перегонах.

Замість Тихановського, який перебуває в СІЗО, в кандидати в президенти вдалося зареєструватися його дружині Світлані, повідомляє Белсат.

Фото: ТК/Belsat.eu