Будівництво, що триватиме 15 місяців, має завершитися у жовтні-листопаді 2021 року. Про це повідомив голова суб-делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в місті Слов’янськ Ахмад Халлак.

Він зазначив, що всі роботи з будівництва відділення невідкладної допомоги в Бахмуті виконуватиме українська підрядна організація. Перед їх початком буде внесено останні корективи з урахуванням зауважень обласної та місцевої влади. Також для персоналу лікарні буде організовано серію тренінгів з підвищення кваліфікації щодо надання невідкладної допомоги та роботи в умовах пандемії.

«Пандемія COVID-19 внесла свої корективи в роботу Червоного Хреста, — зауважив Ахмад Халлак. — Відтак деякі програми тимчасово скорочують свою діяльність. Це, зокрема, стосується програм із підтримки підприємців, економічної спроможності населених пунктів, наближених до лінії розмежування, та деяких інших економічних проектів. Водночас робота над розвитком та підтримкою медичних закладів розширюватиметься. Створення нового відділення у Бахмуті — лише один з компонентів підтримки сфери охорони здоров’я у Донецькій області».

Спеціаліст з питань охорони здоров’я Міжнародного комітету Червоного Хреста Мехрадж Уд Дін Лон підтвердив, що паралельно з будівництвом об’єктів продовжуватимуться надання лікарням, наближеним до лінії розмежування, медикаментів та медичних витратних матеріалів. За його словами, наразі розширюватиметься практика переходу від кількісної до якісної допомоги — тобто, лікарні отримуватимуть медичне обладнання та спеціалізовані ліки.

Донецька область.