Про це було заявлено під час зустрічі Надзвичайного й Повноважного Посла республіки в Україні Ельміри Ахундової (на знімку) з міським головою Дніпра Борисом Філатовим.

Також сторони обговорили питання, пов’язані з азербайджанською громадою, продовженням співпраці з інвесторами та компаніями республіки.

«Діаспора завжди з вами, підтримує ваші починання. Дуже прошу також активізувати взаємне співробітництво. Я — людина конкретики. Звикла працювати з конкретними проектами. Хочу, аби бодай через рік ми з вами вийшли на великий спільний бізнес-форум українських і азербайджанських підприємців», — розповіла Ельміра Ахундова.

Борис Філатов наголосив, що в міста хороші відносини з великими інституціональними інвесторами, в тому числі з Азербайджану. Дніпро готовий співробітничати й надалі. «Азербайджанська громада в Дніпрі дуже активна. Ця участь дуже важлива в житті міста. Ми з великим пієтетом ставимося до Азербайджану і його політики з підтримки територіальної цілісності й суверенітету України», — сказав Борис Філатов.

Така підтримка з боку міської влади виявиться незайвою для азербайджанців Дніпра. Адже нерідко їм доводиться страждати через ставлення чиновників. Так, два роки тому громада протестувала проти того, що азербайджанцям, які понад 40 років живуть в Україні, не дають будувати бізнес у Дніпрі. Із цього приводу відбувся мітинг під будівлею апеляційного суду, поки в суді розглядалася справа за інцидентом.

Голова громадської організації «Самодопомога підприємців» Віктор Бородінський тоді заявив: «Ми всі вже відчули любов влади, коли рішенням суду в людини можуть забрати її майно. Рік тому ми підписали меморандум з азербайджанською громадою про взаємодопомогу й сьогодні прийшли підтримати їх у відновленні справедливості».

Фото прес-служби Дніпровської міськради.